Mjuk ingefärskaka med lingongrädde

Publicerat:
2017-11-16Tillagningstid:
Saftig julkaka med vackert rosa lingongrädde.
Ingredienser
12portioner
- 225gsmör
- 2ägg
- 2dlmuscavadosocker
- 1 ½tskbakpulver
- 1krmsalt
- 6dlvetemjöl
- 50gpistaschkärnor, hackade
- 1dläppelmos
- 2msksyltad ingefära, hackad (alt 2 tsk malen)
- 2dlgräddfil
Ev topping
- florsocker + pressad citron, valfritt garnityr
Lingongrädde
- 3dlgrädde
- 1dllingonsylt/rårörda lingon
Så lagar du
1. Smöra och bröa en sockerkaksform. Sätt ugnen på 175 grader, vanlig ugn.
2. Bryn smöret tills det är ljusbrunt och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggen. Tillsätt äppelmos, ingefära och gräddfil.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter, testa med en sticka så att kakan är färdiggräddad.
5. Gör lingongrädde: Vispa grädden ganska löst, rör slarvigt ner lingon.
Tips
För extra piff: Ställ kakan kallt. Rör ihop florsocker med vatten till bra konsistens. Ringla över den kalla kakan. Strö på garnityr.