Ingredienser
8portioner
Botten:
- 2stäggvitor
- 1dlströsocker
- 1mskkakao
- 1tskmaizena majsstärkelse
- ¾dlhasselnötter, finhackade
Moccakräm:
- 1mskfrystorkat espressopulver
- 3dlvispgrädde
- 1dlflorsocker
- tunna mörka chokladplattor
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna till skum.
3. Blanda socker, kakao och maizena, tillsätt lite i taget i äggviteskummet och fortsätt vispa till en tjock och fast maräng.
4. Rita upp en rundel, cirka 24 centimeter i diameter. Bred ut smeten i rundeln. Strö över hackade hasselnötter.
5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1¼ timme tills marängen lossnar lätt från papperet. Låt kallna.
6. Moccakräm: Stöt kaffepulvret fint i en mortel. Vispa grädden, tillsätt kaffepulver och florsocker mot slutet av vispningen.
7. Servering: Fördela krämen på bottnen. Garnera med chokladplattor. Tårtan kan frysas och bara halvtinas till serveringen, så är bottnen fortfarande frasig.