Moccamarängtårta

Moccamarängtårta

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

8portioner

Botten:

  • 2st
    äggvitor
  • 1dl
    strösocker
  • 1msk
    kakao
  • 1tsk
    maizena majsstärkelse
  • ¾dl
    hasselnötter, finhackade

Moccakräm:

  • 1msk
    frystorkat espressopulver
  • 3dl
    vispgrädde
  • 1dl
    florsocker
  • tunna mörka chokladplattor

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa äggvitorna till skum.

3. Blanda socker, kakao och maizena, tillsätt lite i taget i äggviteskummet och fortsätt vispa till en tjock och fast maräng.

4. Rita upp en rundel, cirka 24 centimeter i diameter. Bred ut smeten i rundeln. Strö över hackade hasselnötter.

5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1¼ timme tills marängen lossnar lätt från papperet. Låt kallna.

6. Moccakräm: Stöt kaffepulvret fint i en mortel. Vispa grädden, tillsätt kaffepulver och florsocker mot slutet av vispningen.

7. Servering: Fördela krämen på bottnen. Garnera med chokladplattor. Tårtan kan frysas och bara halvtinas till serveringen, så är bottnen fortfarande frasig.

Dela det här receptet med dina vänner!