Mojito-te

på vänster sida i bild ser vi en kopp i glas med en sked i, bredvid står vad som kan vara en kanna med mynta, lime, ingefära och farinsocker. Vi ser en sked sticka upp ur kannan.

Publicerat:

Traditionellt smaksätter man den kubanska drinken mojito med mynta, lime och rom. Här serverar vi den uppfriskande klassikern som ett te. Pepparrot och ingefära ger den varma drycken tryck och hetta i stället för rom.

Ingredienser

  • 5dl
    vatten
  • 1msk
    farinsocker
  • 1st
    lime, skivad
  • 10st
    färska myntablad
  • 1bit(ar)
    (ca 1/2 tumme) riven färsk ingefära
  • 1/2tsk
    vaniljpulver
  • lite riven pepparrot

Så lagar du

 

  1. Mortla alla ingredienser utom vattnet i en kanna.
     
  2. Koka upp vattnet och häll det över de mortlade ingredienserna. Rör om.
     
  3. Sila vid servering.

     

Denna varma dryck kan man ge ännu ett extra sting genom att blanda i några centiliter mörk rom.

Mojito-te passar utmärkt som dryck till den här frasiga marängtoasten med bacon och tomat.

 

Dela det här receptet med dina vänner!