Moraeus gädd- och fläskfärsbullar i gräslökssoppa
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 400ggäddfärs
- 400gfläskfärs
- 3dlgrädde
- 2stscharlottenlökar, finhackade
- 2msksmör
- 2dltorrt vin
- 1dlfinskuren gräslök
- maizena
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1) Blanda gädd- och fläskfärsen med 1 dl grädde, forma till små bullar.
2) Stek gädd- och fläskfärsbullar i en stekpanna, håll varma.
3) Fräs löken i smöret i någon minut utan att ta färg.
4) Slå på vitt vin samt fiskfonden. Låt koka ihop i ca 2 minuter.
5) Häll på resten av grädden och koka upp, red av med maizena.
6) Sila soppan. Tillsätt gräslöken, slå den över gädd- och fläskfärsbullarna.
7) Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.