Moraeus gädd- och fläskfärsbullar i gräslökssoppa

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    gäddfärs
  • 400g
    fläskfärs
  • 3dl
    grädde
  • 2st
    scharlottenlökar, finhackade
  • 2msk
    smör
  • 2dl
    torrt vin
  • 1dl
    finskuren gräslök
  • maizena
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1) Blanda gädd- och fläskfärsen med 1 dl grädde, forma till små bullar.

2) Stek gädd- och fläskfärsbullar i en stekpanna, håll varma.

3) Fräs löken i smöret i någon minut utan att ta färg.

4) Slå på vitt vin samt fiskfonden. Låt koka ihop i ca 2 minuter.

5) Häll på resten av grädden och koka upp, red av med maizena.

6) Sila soppan. Tillsätt gräslöken, slå den över gädd- och fläskfärsbullarna.

7) Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!