Mördegskaka med bipollen och maräng

Publicerat:
2016-03-22Tillagningstid:
Charmiga små kakor med olika smaker och texturer. Riktigt läckra!
Ingredienser
Mördegskaka
- 70gsmör
- 50gflorsocker
- 1nypa(or)salt
- 15gmandelmjöl
- 140gmjöl
- 20gäggula (1 st)
Bipollen-ganache
- 45ggrädde
- 50gglykos
- 10gbipollen
- 20gsmör
- 30gmjölkchoklad
- 65gmörk choklad
- italiensk maräng
Så lagar du
Det tillkommer ett par timmars kylning till beredningstiden.
Mördegskaka
1. Vispa smör, florsocker, salt, mandelmjöl och mjöl. Tillsätt ägg.
2. Kavla ut mellan bakplåtspapper till 3 mm. Stansa ut och kyl i ett par timmar.
3. Baka i 10-15 minuter på 160°.
Bipollen-ganache
1. Koka upp grädde, glykos och bipollen och häll över chokladen.
2. Mixa ihop med en stavmixer. När blandningen nått 35°, tillsätt smöret.
3. Fyll upp i en spritspåse.
Italiensk maräng
Använd det du har över från gräddbullarna.