Mörk chokladmousse & limemarinerade hallon

Mörk chokladmousse & limemarinerade hallon

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

Mörk chokladmousse

  • 2dl
    grädde (vispas)
  • 1dl
    grädde (kokas)
  • 1 ½ dl
    mörk choklad
  • ½ dl
    äggula
  • ½ dl
    sockerlag (50 % socker, 50 % vatten)

Limemarinerade hallon

  • 1dl
    socker
  • 1dl
    vatten
  • 1st
    limezest
  • 1st
    limesaft
  • 3dl
    frysta hallon
  • citronmeliss

Så lagar du

Chokladmousse:

Vispa upp 2 dl grädde och ställ i kyl. Koka sedan 1 dl grädde och häll det över chokladen, blanda tills du får en len och fin tryffel. Separera äggulan från äggvitan och lägg i en bunke du kan vispa i. Koka upp sockerlagen och häll över äggulan under tiden du vispar med handvisp, vispa tills du får ett härligt skum. Blanda sedan i chokladtryffeln i skummet, blanda väl och sedan sist i med grädden. Blanda väl tills moussen ser glansig och härlig ut. Fyll valfria glas och stoppa i kylen.

Limemarinerade hallon:

Koka upp socker, vatten, limezest och limesaft, lägg i hallon och låt stå svalna och sätta smak. Läggs på moussen i glasen innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!