Ingredienser
4portioner
Mörk chokladmousse
- 2dlgrädde (vispas)
- 1dlgrädde (kokas)
- 1 ½ dlmörk choklad
- ½ dläggula
- ½ dlsockerlag (50 % socker, 50 % vatten)
Limemarinerade hallon
- 1dlsocker
- 1dlvatten
- 1stlimezest
- 1stlimesaft
- 3dlfrysta hallon
- citronmeliss
Så lagar du
Chokladmousse:
Vispa upp 2 dl grädde och ställ i kyl. Koka sedan 1 dl grädde och häll det över chokladen, blanda tills du får en len och fin tryffel. Separera äggulan från äggvitan och lägg i en bunke du kan vispa i. Koka upp sockerlagen och häll över äggulan under tiden du vispar med handvisp, vispa tills du får ett härligt skum. Blanda sedan i chokladtryffeln i skummet, blanda väl och sedan sist i med grädden. Blanda väl tills moussen ser glansig och härlig ut. Fyll valfria glas och stoppa i kylen.
Limemarinerade hallon:
Koka upp socker, vatten, limezest och limesaft, lägg i hallon och låt stå svalna och sätta smak. Läggs på moussen i glasen innan servering.