Mormors rabarber- och jordgubbskräm

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
När du plockat rabarber och jordgubbar är det svårt att låta bli att äta upp dem direkt. Om du skulle lyckas låta bli är det här en god kräm.
Ingredienser
4portioner
- 2-3rabarberstjälkar
- ½literjordgubbar
- ½dlsocker
- 1½mskpotatismjöl
- 1vaniljstång
- 1dlvatten
- 2dlvitt vin
- 5dlmjölk
- 1dlgrädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva rabarberstjälkarna i centimetertjocka skivor och vänd dem i socker och potatismjöl.
2. Skiva jordgubbarna och blanda dem tillsammans med rabarbern i en eldfast form. Skrapa ur en halv vaniljstång och rör ner vaniljen med rabarbern och jordgubbarna.
3. Slå på vatten och eventuellt vitt vin. Täck med formen med aluminiumfolie. Baka i ugnen i en timme. Mixa därefter till en kräm med en gaffel. Koka upp mjölken tillsammans med grädden och skrapa ur den andra halvan avvaniljstången ner i mjölken. Rör ihop och dra av från spisen.
4. Servera krämen tillsammans med vaniljmjölken.