Morots- och bönsallad med ingefära

Publicerat:
2018-03-07Tillagningstid:
Fräscht grönsakstillbehör som passar till kyckling, kött och fisk.
Ingredienser
6portioner
- 2bananscharlottenlökar
- 2mskolja
- ca 5morötter (500 g)
- 150gharicot verts
- 1mskingefära, riven
- ½vitlöksklyfta, pressad eller finriven
- salt och nymald svartpeppar
Så lagar du
1. Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan.
2. Skala morötterna och skär dem i cirka 5 cm långa stavar.
3. Koka upp saltat vatten och koka morotsstavarna cirka 3 minuter. Häll av vattnet och lägg ner morötterna med löken.
4. Koka bönorna 1–2 minuter. Häll av vattnet och lägg ner dem med morötterna. Tillsätt finriven ingefära och vitlök. Fräs alltsammans några minuter. Smaka av med salt och peppar.