Morotskaka med passionsfrukt

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ananas som gör kakan extra saftig. Toppa med passionsfrukt.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 4dlmjöl
- 3dlsocker
- 0,5tsksalt
- 1tskbikarbonat
- 2tskmalen kanel
- 3stägg
- 1,5dlsolrosolja eller rapsolja
- 200gmorötter
- 1dlkrossad ananas
- 1,5dlkokosflingor
- 200gfärskost
- 2,5dlflorsocker
- 50grumstempererat smör
- 2stpassionsfrukter
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser förutom kokos.
3. Vispa ihop ägg och olja. Tillsätt sedan rivna morötter och avrunnen ananas samt rör ner de torra ingredienserna.
4. Smöra och strö kokos i en springform. Häll i smeten och ställ in i ugnen i ca 50 minuter. Låt därefter kakan svalna.
5. Rör ihop färskost, florsocker och smör och glasera den kalla kakan. Gröp ur två passionsfrukter och sprid över glasyren.