Morotskaka med passionsfrukt

Morotskaka med passionsfrukt

Publicerat:

Tillagningstid:

Ananas som gör kakan extra saftig. Toppa med passionsfrukt.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 4dl
    mjöl
  • 3dl
    socker
  • 0,5tsk
    salt
  • 1tsk
    bikarbonat
  • 2tsk
    malen kanel
  • 3st
    ägg
  • 1,5dl
    solrosolja eller rapsolja
  • 200g
    morötter
  • 1dl
    krossad ananas
  • 1,5dl
    kokosflingor
  • 200g
    färskost
  • 2,5dl
    florsocker
  • 50g
    rumstempererat smör
  • 2st
    passionsfrukter

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser förutom kokos.

3. Vispa ihop ägg och olja. Tillsätt sedan rivna morötter och avrunnen ananas samt rör ner de torra ingredienserna.

4. Smöra och strö kokos i en springform. Häll i smeten och ställ in i ugnen i ca 50 minuter. Låt därefter kakan svalna.

5. Rör ihop färskost, florsocker och smör och glasera den kalla kakan. Gröp ur två passionsfrukter och sprid över glasyren.

Dela det här receptet med dina vänner!