Morotsoppa med färsk ingefära och apelsin

Morotsoppa med färsk ingefära och apelsin

Publicerat:

En morotsoppa med naturligt sting från ingefäran och apelsinen.

Ingredienser

4portioner

  • 7st
    stora morötter
  • 1st
    strimlad gul lök
  • 25g
    smör
  • 1liter
    veg. buljong
  • ½liter
    mjölk
  • 3dl
    grädde
  • 1bit(ar)
    riven ingefära
  • 4-5st
    apelsiner
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Morot och lök fräses länge i smör tills det fått lite färg. Slå då på ¾  av apelsinjuice och koka ned tills knappt något återstår.

2. Fyll upp med grönsaksbuljong, mjölk och grädde och koka tills morötterna är mjuka.

3. Mixa och smaka av med salt, peppar, apelsinjuice och ingefärsjuice.

Dela det här receptet med dina vänner!