Morotspytt med halloumi & rostad mandel

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Söta, krispiga morötter passar utmärkt tillsammans med salt halloumi, kryddig ruccola och knaprig mandel. Jättegod även som bufférätt, eller som tillbehör till en bit fisk eller kött.
Ingredienser
4portioner
- 1kgmorötter, skalade
- 200 ghalloumi
- ½stpurjolök, 1 cm skivor
- 80gruccola (1 liten påse)
- 1dlrostad mandel
- 2mskbalsamicosirap
- salt och svartpeppar
- olja till stekning
Så lagar du
1. Dela morötterna längst med och sedan en gång på mitten, skär rakt över till mindre bitar. Tärna halloumi.
2. Stek morötterna i olja tills de får lite färg, 5–10 minuter. Salta och peppra. Lägg i halloumi och purjo, låt det få färg.
3. Vänd ner rucola. Toppa med mandel och balsamico.