Morotssallad med hirs och selleri

Publicerat:
2017-04-20Tillagningstid:
Filip Langhoff mycket enkla sallad eller förrätt till vilken lunch eller middag som helst.
Ingredienser
4portioner
- 200ghirs
- 6dlvatten
- 1mskkallpressad rybsolja
- 1tskörtsalt
- 2tskäppeljuice
- 6morötter med blast
- 1dlgräddfil
- 4äppelkartar
- 2selleristjälkar med blad
- salt och peppar
Så lagar du
1. Koka upp vattnet, lägg i hirsen och låt koka på svag värme i 4 minuter. Låt stå under lock i 10 minuter.
2. Smaksätt hirsen medan den är varm med äppelsaft, örtsalt och rybsolja. Låt stå i cirka 15 minuter.
3. Tärna äpplen och selleristjälkar, hacka bladen och blanda i. Tvätta morötterna och strimla med en osthyvel.
4. Smaksätt med salt och rybsolja.
5. Plocka morotsblast till garnering.
6. Anrätta i en stor skål med hirssallad i botten.
7. Toppa med morötter, morotsblast och gräddfil.