5:2 Morotssoppa

Publicerat:
2018-09-18Tillagningstid:
Precis som med lasagnen är det här receptet gjort för att passa även på ätardagarna. Laga soppa på fastedagens kväll och ät den som den är utan tillbehör. Dagen efter kan man gärna toppa den med lite fetaost, avokado och pumpakärnor. 111 kcal.
Ingredienser
6portioner
- 1kgmorot
- 1,9litervatten
- 1½mskrapsolja
- 1½stbuljongtärning
- 9klyfta(or)vitlök
- 300ggul lök
- ½mskrapsolja
- salt (gärna örtsalt)
- kryddor efter smak (innehåller knappt några kalorier)
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj morötterna, skär av ändarna och dela varje morot i 4-5 bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite salt och 1½ msk olja.
3. Rosta i ca 30-40 minuter eller tills de är mjuka.
4. Skiva och stek löken i 1 tsk olja och med lite salt.
5. Tillsätt sen morötterna, buljong och vatten och låt koka upp lätt någon minut.
6. Mixa sen soppan med en stavmixer, pressa i vitlöken och smaka av med salt, peppar, citronjuice och chiliflakes (chili ökar dessutom förbränningen precis som vitlök).