Morotsterrin med sallad av morot och squash

Morotsterrin med sallad av morot och squash

Ingredienser

8portioner

Till 8-10 bitar

  • 6st
    morötter
  • 1bit(ar)
    kålrot
  • 1st
    gul lök
  • 1/2msk
    olivolja
  • 1 1/2tsk
    salt
  • 1krm
    svartpeppar
  • 1tsk
    timjan
  • 1msk
    potatismjöl
  • 5st
    ägg
  • 1st
    squash

Morots- och squashsallad

  • 2st
    morötter
  • 1st
    squash

Vinägrett

  • 1tsk
    dijonsenap
  • 1msk
    vinäger
  • 3msk
    olivolja
  • 2tsk
    ingefära
  • 2krm
    salt
  • 1krm
    peppar

Så lagar du

1. Skala och tärna rotfrukterna. Koka dem mjuka i vatten.

2. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan.

3. Kör rotfukterna tillsammans med löken till pure i mixer eller matberedare. Tillsätt kryddorna, potatismjölet och äggen ett i taget under gång.

4. Smörj en rund porslinsform som rymmer ca 1 1/2 liter väl med smör. Skär några tunna skivor squash och lägg i botten på formen. Häll i smeten och tillaga på full effekt ca 12 minuter i mikrovågsugn tills den stannat. Låt stå 5 minuter och stjälp upp den på fat. I vanlig ugn gräddas den i vattenbad 200º ca 1 timme i en ugnssäker form.

5. Morots- och squashsallad: Skär resten av squash och morot i tunna skivor med osthyvel. Förväll dem i saltat vatten 1-2 minuter. Spola av i kallt vatten. Blanda vinägretten och häll den över. Servera tillsammans med morotsterrinen.

Dela det här receptet med dina vänner!