Ingredienser
8portioner
Till 8-10 bitar
- 6stmorötter
- 1bit(ar)kålrot
- 1stgul lök
- 1/2mskolivolja
- 1 1/2tsksalt
- 1krmsvartpeppar
- 1tsktimjan
- 1mskpotatismjöl
- 5stägg
- 1stsquash
Morots- och squashsallad
- 2stmorötter
- 1stsquash
Vinägrett
- 1tskdijonsenap
- 1mskvinäger
- 3mskolivolja
- 2tskingefära
- 2krmsalt
- 1krmpeppar
Så lagar du
1. Skala och tärna rotfrukterna. Koka dem mjuka i vatten.
2. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan.
3. Kör rotfukterna tillsammans med löken till pure i mixer eller matberedare. Tillsätt kryddorna, potatismjölet och äggen ett i taget under gång.
4. Smörj en rund porslinsform som rymmer ca 1 1/2 liter väl med smör. Skär några tunna skivor squash och lägg i botten på formen. Häll i smeten och tillaga på full effekt ca 12 minuter i mikrovågsugn tills den stannat. Låt stå 5 minuter och stjälp upp den på fat. I vanlig ugn gräddas den i vattenbad 200º ca 1 timme i en ugnssäker form.
5. Morots- och squashsallad: Skär resten av squash och morot i tunna skivor med osthyvel. Förväll dem i saltat vatten 1-2 minuter. Spola av i kallt vatten. Blanda vinägretten och häll den över. Servera tillsammans med morotsterrinen.