Mossmatta med macarons

Publicerat:
2020-04-24Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 8äggvitor
- 1dlsocker
- 8dlflorsocker
- 300gmandelmjöl
- karamellfärg
Smörkräm
- 200gsmör, rumstempererat
- 2dlflorsocker
- 2tskvaniljsocker
- 2äggulor
- citronsaft och skal från ½ citron
Så lagar du
1. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sedan strösockret lite i taget. Vispa till en fast maräng.
2. Sikta florsockret i en bunke och blanda samman med mandelmjölet. Tillsätt detta till marängsmeten med hjälp av en slickepott eller slev.
3. Tillsätt karamellfärg nu om du vill färga smeten. Rör smeten försiktigt tills konsistensen påminner om smält lava.
4. Spritsa ut på plåtar med silikonbehandlat bakplåtspapper eller på silpatmatta.
5. Låt plåten stå i rumstemperatur i ca 30 minuter innan du bakar kakorna. Då är det mindre risk att de spricker i ugnen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen, 150 grader i ca 12 minuter. De ska vara mjuka i mitten.
7. Låt svalna och ta sedan av kakorna från plåten innan de har kallnat helt.
8. Lägg samman kakorna två och två med lite smörkräm emellan.
Smörkräm
1. Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker tills det är ljust och luftigt.
2. Vispa i äggulorna en och en. Tillsätt lite citron och skal. Vispa samman och lägg sedan krämen i en spritspåse.