Moules Marinières (vinkokta musslor)

Moules Marinières (vinkokta musslor)

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    blåmusslor *
  • 1st
    gul lök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 3dl
    vitt vin
  • 1dl
    färsk persilja

Så lagar du

Borsta musslorna i kallt vatten och pilla bort eventuellt skägg. Hacka gul lök och vitlök. Fräs all lök i lite olja i en stor gryta på hög värme.

Tillsätt musslorna och därefter vinet (som inte ska täcka musslorna). Ånga musslorna under lock tills de öppnar sig. Servera musslorna i djupa tallrikar. Slå över buljongen från grytan och strö över lite hackad persilja.

* Obs! När du har tvättat musslorna ska du slänga de som är öppna. När musslorna har kokat ska du slänga dem som inte öppnats eftersom dessa kan vara dåliga.

Dela det här receptet med dina vänner!