Moules Provencale

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1,5kg
    blåmusslor med skal
  • 2msk
    olivolja
  • 1dl
    vitt vin
  • 8st
    schalottenlökar
  • 8st
    tomater
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • 2tsk
    tomatpuré
  • 12kvist(ar)
    timjan
  • 1msk
    persilja
  • 20st
    persiljeblad
  • 1/4kruk(or)
    gräslök
  • salt och peppar

Så lagar du

Ta en kastrull och fräs schalottenlök och vitlök med olivoljan, utan att den tar färg. Lägg i tomatpurén och tomattärningarna och rör om, peppra något. Lägg i musslorna och häll på vinet. Koka med lock tills musslorna öppnar sig. Rör försiktigt och lägg i örterna.

Dela det här receptet med dina vänner!