Moussetårta med vit choklad, jordgubbar och limecurd

Publicerat:
2020-02-28Ingredienser
8 - 10portioner
- 3 tårtbottnar (9 bottnar i olika storlekar för bröllopstårta)
- 1burk(ar)lime curd
Jordgubbsmousse
- 300gfrysta jordgubbar, tinade
- 100gfärskost
- 90gflorsocker (1½ dl)
- 300ggrädde (3 dl)
- 4gelatinblad
Vitchokladmousse
- 280gvit choklad
- 3dlgrädde
Montering
- marängsmörkräm
- marsipan
Så lagar du
1. Köp färdig tårtbotten eller baka egen.
Jordgubbsmousse
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
2. Mixa jordgubbar och florsocker till en puré.
3. Tillsätt färskosten och mixa slätt.
4. Krama ur gelatinbladen.
5. Häll 1 dl av purén i en kastrull med gelatinet och värm tills det smälter.
6. Blanda den varma purén med resten av jordgubbsmixen och rör om ordentligt.
7. Vispa grädden fluffig och vänd ner i jordgubbsmixen.
Vitchokladmousse
1. Smält chokladen försiktigt i grädden. Det får ej börja koka.
2. När all choklad är smält så låter du blandningen svalna i kylskåp i minst 6 timmar, gärna över natten.
3. Vispa sedan upp moussen till önskad konsistens.
Montering
1. Bred ut ett lager limecurd på tårtbotten, sedan brer du på vitchokladmoussen.
2. Det andra lagret i tårtan är jordgubbsmousse.
3. Tårtan är spacklad med marängsmörkräm och täckt med marsipan.
4. Dekorera med färska blommor.
Tips
Välj själv hur hög du vill göra tårtan. Det går bra att göra en på tre tårtbottnar, men vill man bygga höjd, som på Johannas tårta på bilden, får man använda 9 tårtbottnar, 3 i "standardstorlek", 3 något mindre och 3 à 15 cm i diameter.
I klippet ser du hur man får stabilitet i sin tårta.
Montera, spackla och lägg på marsipan på alla tre tårtor innan du sätter hop dem till en trevåningstårta.