Mozartkulor med lakrits

Publicerat:
2020-10-22Tillagningstid:
Ingredienser
18portioner
- 200gmarsipan eller mandelmassa
- 100gnougat
- 150gmörk choklad
- 1mskneutral olja
- ½dllakritsströssel
Garnering
- strössel
- godis
Så lagar du
Video: Så gör Linn sina mozartkulor
1. Skär marsipanen och nougaten i vardera 18 bitar (för 18 st bollar).
2. Rulla marsipan och nougat var för sig till bollar, börja med nougaten och ställ dem i kylen i 10 minuter.
3. Rulla nougaten i lakritsströssel. Platta ut marsipanen i handflatan och lägg en bit nougat i mitten och omslut den med marsipanen. Rulla försiktigt till en jämn boll.
4. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen över ett vattenbad i en kastrull. Rör i chokladen så att den inte blir för varm (vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten under och låt chokladen smälta. OBS! se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
5. Rör ner oljan i chokladen och häll upp i en kopp eller ett glas, det är lättare att doppa då.
6. Doppa marsipankulorna i chokladen. Ta hjälp av två gafflar. Lägg dem på ett bakplåtspapper strössla på med godis och strössel innan chokladen har stelnat. Doppa ca fyra bollar på raken och garnera så blir det bra.