Mozartkulor med mandel och havssalt

Publicerat:
2020-10-30Tillagningstid:
Ingredienser
18portioner
- 200gmarsipan eller mandelmassa
- 100gnougat
- 150gmörk choklad
- 1mskneutral olja
- ½dlmandelsplitter
- några nypa(or)havssalt
Så lagar du
1. Skär marsipanen och nougaten i vardera 18 bitar (för 18 st bollar).
2. Rulla marsipan och nougat var för sig till bollar, börja med nougaten och ställ i kylen i 10 minuter.
3. Platta ut marsipanen i handflatan och lägg en bit nougat i mitten och omslut den med marsipanen. Rulla försiktigt till en jämn boll.
4. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen över ett vattenbad i en kastrull. Rör i chokladen så att den inte blir för varm (vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten under och låt chokladen smälta. OBS! se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
5. Rör ner oljan i chokladen och häll upp i en skål eller ett glas, det är lättare att doppa då.
6. Doppa marsipankulorna i chokladen. Ta hjälp av två gafflar. Lägg dem på ett bakplåtspapper strössla på med mandel och havssalt innan chokladen har stelnat. Doppa cirka fyra bollar på raken och garnera så blir det bra.