Muffins med vallmo

Publicerat:
2016-10-31Tillagningstid:
Smaksätt dina muffins med vallmo! Med lite citrustoner i bakverket blir upplevelsen komplett.
Ingredienser
12 - 14portioner
Muffins
- 3stägg
- 230gsocker
- 240gvetemjöl
- 15gbakpulver
- 1krmsalt
- 60gvallmofrö
- 130gcrème fraiche
- 1stapelsin, det rivna skalet
- 1stcitron, det rivna skalet + 45g citronsaft
- 100gsmör
Glasyr
- 30gsmör, rumstempererat
- 180gflorsocker
- 10gvaniljsocker
- 1mskfärskpressad citronsaft
- 60gfärskost
- 2mskvallmofrön
Så lagar du
1. Bryn smöret och låt svalna.
2. Vispa ägg och socker fluffigt och vitt. Sikta ned mjöl, bakpulver och salt. Rör i vallmofrön, crème fraiche, citronskal, apelsinskal och citronsaft. Rör till sist i smöret.
3. Fyll muffinsformarna till ca 3/4 och grädda i ugnen på 180°C i ca 10-15 minuter beroende på ugn och storleken på formarna.
4. Glasyr: Vispa citron smör och socker fluffigt. Tillsätt färskost och vallmofrön och vispa till spritsbar konsistens.
5. Spritsa på glasyren på muffinsen. Njut!