Mumsig chokladkaka

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    6portioner

    • 3dl
      Mjöl
    • 1dl
      Socker
    • 2dl
      Mellanmjölk
    • 6msk
      Smör
    • 1msk
      Cacao
    • 1msk
      Vaniljsocker
    • 2tsk
      Kanel
    • 1tsk
      Bakpulver
    • Smör, eller margarin och lite mannagryn till formen

    Så lagar du

    - Sätt ugnen på 200 grader.

    - Blanda torra ingredienser, hacka smöret och blanda i mjölblandningen.

    - Häll i mjölken.

    - Häll kaksmeten i en smord och bröad hålform (jag brukar använda mannagryn) låt stå i mitten av ugnen i 30 minuter.

    - Låt kakan svalna, förvara kakan i kylskåpet, servera med till exempel tofuglass.

    - Kakan blir bättre efter att ha stått ett par dagar i kylskåpet.

    Dela det här receptet med dina vänner!