Mustig gryta med musslor och chorizo

Publicerat:
2016-09-23Tillagningstid:
Musslor och korv i en spanskinspirerad gryta med lite drag i.
Ingredienser
4portioner
- 1finhackad gul lök
- 2vitlöksklyftor, finhackad
- 1röd spansk chilipeppar, finhackad
- 3chorizokorvar
- 2mskolivolja
- 3dltorrt vitt vin
- 1grönsaksbuljongtärning
- 1nät blåmusslor
- 2dlgrädde
- salt
- persilja
- 1baguette
Så lagar du
1. Skölj musslorna under kallt rinnande vatten. Kolla musslorna genom att knacka dem i diskbänken. Kasta dem som inte sluter sig.
2. Fräs lök, vitlök, chili och korv i olja i en gryta. Häll på vin och smulad buljongtärning och koka ett ihop par minuter.
3. Lägg i musslor och koka på hög värme under lock cirka fem minuter.
4. Tillsätt grädden och låt koka ytterligare ca 2 minuter under lock. Smaka av med salt. Strö över hackad persilja och servera med bröd.