Mustig kittost med kummin

Publicerat:
2016-11-17Tillagningstid:
Efter en lätt middag kan vi unna oss en god bit ost som dessert. Här har jag valt en kittost, en ost med orangefärgat skal som ofta doftar tämligen rejält men smakar milt och sammansatt. Ett Alsacevin på druvan Gewurztraminer blir perfekt sällskap till.
Ingredienser
4portioner
- ca 400garomatisk kittost, tex Munster, Pont l’Eveque, Livarot
- 4-5tskkumminfrön
- ev. päron
Så lagar du
Se till att osten har rumstemperatur vid serveringen. Skär upp och fördela osten på fyra tallrikar. Strö kumminfrön över, bjud knäckesticks och ev en päronklyfta till.
Dryckestips
Vitt vin:
2014 Gewurztraminer Réserve Hennÿ, Frankrike
Nr 2176, 127 kr
Alkoholfritt:
2015 Äppelmust Ingrid Marie, Sverige
Nr 1863, 38 kr/37 cl