Mustig kittost med kummin

Mustig kittost med kummin

Publicerat:

Tillagningstid:

Efter en lätt middag kan vi unna oss en god bit ost som dessert. Här har jag valt en kittost, en ost med orangefärgat skal som ofta doftar tämligen rejält men smakar milt och sammansatt. Ett Alsacevin på druvan Gewurztraminer blir perfekt sällskap till.

Ingredienser

4portioner

  • ca 400g
    aromatisk kittost, tex Munster, Pont l’Eveque, Livarot
  • 4-5tsk
    kumminfrön
  • ev. päron

Så lagar du

Se till att osten har rumstemperatur vid serveringen. Skär upp och fördela osten på fyra tallrikar. Strö kumminfrön över, bjud knäckesticks och ev en päronklyfta till.

Dryckestips

Vitt vin:
2014 Gewurztraminer Réserve Hennÿ, Frankrike
Nr 2176, 127 kr

Alkoholfritt:
2015 Äppelmust Ingrid Marie, Sverige
Nr 1863, 38 kr/37 cl

Dela det här receptet med dina vänner!