Mustig kycklinggryta

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
5portioner
- 1kgkycklingkött, filé och/eller urbenade lårfiléer
- 0,5kglök, gul och röd blandad
- 4klyfta(or)vitlök
- 1burk(ar)Ajvar relish
- 0,5flaska vitt vin
- 2,5stkalvbuljongtärningar
- 2mskpaprikapulver
- 1ströd paprika
- 1stgul paprika
- skalet från ¼ citron, OBS endast det gula, finhackat
- 10-15stsvarta oliver
Så lagar du
<li>dela löken och kycklingköttet i inte alltför små bitar
<li>bryn kycklingdelarna i stekpanna
<li>svetta löken i en gryta
<li>häll kycklingbitarna i grytan
<li>blanda i Ajvar, vin, buljong, paprika och paprikapulver
<li>koka i 20 min
<li>blanda i citronskalet och oliverna
<li>koka 5 min - färdigt!
Servera med en fräsch tomatsallad, bröd och eventuellt en yoghurtaioli.