Mustig kycklinggryta

Mustig kycklinggryta

Publicerat:

Ingredienser

5portioner

  • 1kg
    kycklingkött, filé och/eller urbenade lårfiléer
  • 0,5kg
    lök, gul och röd blandad
  • 4klyfta(or)
    vitlök
  • 1burk(ar)
    Ajvar relish
  • 0,5
    flaska vitt vin
  • 2,5st
    kalvbuljongtärningar
  • 2msk
    paprikapulver
  • 1st
    röd paprika
  • 1st
    gul paprika
  • skalet från ¼ citron, OBS endast det gula, finhackat
  • 10-15st
    svarta oliver

Så lagar du

<li>dela löken och kycklingköttet i inte alltför små bitar

<li>bryn kycklingdelarna i stekpanna

<li>svetta löken i en gryta

<li>häll kycklingbitarna i grytan

<li>blanda i Ajvar, vin, buljong, paprika och paprikapulver

<li>koka i 20 min

<li>blanda i citronskalet och oliverna

<li>koka 5 min - färdigt!

Servera med en fräsch tomatsallad, bröd och eventuellt en yoghurtaioli.

Dela det här receptet med dina vänner!