Mustig lammstek med rotsaker

Rotsaker

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 200g
    rotselleri
  • 200g
    morötter
  • 200g
    palsternacka
  • 1st
    gul lök
  • 1,5kg
    lammstek
  • 2msk
    olivolja
  • 1msk
    smör
  • 1krm
    timjan
  • 2msk
    tomatpuré
  • 3dl
    rödvin
  • 3dl
    vatten
  • 2msk
    hackad persilja

Så lagar du

1. Tärna rotfrukter och lök.

2. Bryn lammsteken med nätet på i olja och smör i en stor gryta.

3. Tillsätt timjan, rotsaker, lök och tomatpuré. Bryn tillsammans i några minuter, rör om och salta och peppra.

4. Häll på vin och vatten. Koka upp, sänk värmen och låt grytan sjuda i ca 40 minuter.

5. Ta upp steken och klipp bort nätet. Skär sedan köttet i skivor.

6. Lägg tillbaka köttet i grytan och smaka av med salt och peppar. Strö över rikligt med persilja.

7. Servera gärna med pressad potatis eller ris.

Tips

Till denna nyttiga gryta brukar jag servera en kall sås gjord på crème fraiche och pressad vitlök, smaksatt med lite spiskummin..

Dela det här receptet med dina vänner!