Ingredienser
4 - 6portioner
- 200grotselleri
- 200gmorötter
- 200gpalsternacka
- 1stgul lök
- 1,5kglammstek
- 2mskolivolja
- 1msksmör
- 1krmtimjan
- 2msktomatpuré
- 3dlrödvin
- 3dlvatten
- 2mskhackad persilja
Så lagar du
1. Tärna rotfrukter och lök.
2. Bryn lammsteken med nätet på i olja och smör i en stor gryta.
3. Tillsätt timjan, rotsaker, lök och tomatpuré. Bryn tillsammans i några minuter, rör om och salta och peppra.
4. Häll på vin och vatten. Koka upp, sänk värmen och låt grytan sjuda i ca 40 minuter.
5. Ta upp steken och klipp bort nätet. Skär sedan köttet i skivor.
6. Lägg tillbaka köttet i grytan och smaka av med salt och peppar. Strö över rikligt med persilja.
7. Servera gärna med pressad potatis eller ris.
Tips
Till denna nyttiga gryta brukar jag servera en kall sås gjord på crème fraiche och pressad vitlök, smaksatt med lite spiskummin..