Myskmadra parfait

Publicerat:
2018-03-16Tillagningstid:
Myskmadra är en aromatisk ört, traditionellt använd för sin valdoft. Räkna med en spännande smakupplevelse, utöver det vanliga.
Ingredienser
6portioner
- 180gströsocker
- 150gvatten
- 5äggulor
- 100gvit choklad, smält
- 300gvispgrädde
- 1mskmyskmadra
Så lagar du
1. Vispa grädden mediumhård i en bunke och ställ in den i kylen.
2. Blanda sockret och vattnet i en kastrull och koka lagen till 118 grader, men börja med att vispa äggulorna vid 110 grader.
3. I en tunn stråle slå sockerlagen (under vispning) över äggulorna. Vispa massan tills den når sin dubbla volym och är ljummen.
4. Vänd försiktigt ned den vita chokladen i äggmassan och avsluta med att vända ned den vispade grädden och myskmadra.
5. Klä dina formar/form med plastfolie. Häll i smeten och täck formen med plastfolie och frys den över natten.
Serveringstips
Varva myskmadraparfait, grangrädde och lingonmaränger. Garnera med färska lingon och en kvist grönt.