Naanbröd

Ingredienser
8 - 10portioner
- 1,5dlmjölk
- 25gfärsk jäst
- 2tsksocker
- 3mskmatolja + 1 msk till bunken
- 1stägg, lätt uppvispat
- 8dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- 1tsksalt
- 1½dlyoghurt
Så lagar du
1. Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en degbunke och lös upp den med mjölken.
3. Tillsätt socker, olja och ägg, rör om.
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt blandningen samt yoghurt i degspadet.
5. Arbeta till en deg för hand eller med elvisp, tillsätt ev mer mjöl, degen ska börja släppa kanterna. Ta upp degen och knåda den smidig.
6. Låt degen jäsa i 1 timme övertäckt i en oljad bunke.
7. Ta upp degen och dela den i 8-10 bitar (Beroende på hur stora bröd du vill ha). Platta till dem med handen och täck med bakduk. Kavla ut ovala eller runda kakor.
8. Grädda några minuter per sida i varm stekpanna.
Tips: Det går även bra att grädda bröden i ugn på 225 grader. Värm plåtarna innan, det tar ca 3 minuter/plåt. Bröden ska puffa upp och få lite färg.
Tips 2: Smaksätt degen med vitlök eller örter. Toppa eventuellt med nigellafrön.