Nakna ravioli

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    spenat
  • 3msk
    smör
  • 300g
    ricotta
  • 3st
    ägg
  • 2msk
    gräslök
  • 200g
    parmesan
  • salt
  • peppar
  • muskot

Så lagar du

Skölj och ansa spenaten, fräs den i 1 msk smör tills den sjunker ihop och låt den svalna på en skärbräda. Finhacka den med kniv.

Lägg spenaten i en bunke och blanda den med ricotta, äggulor, gräslök och 100 gram parmesan. Smaka av med salt, peppar och muskot.

Koka upp 2 l vatten. Gör små bullar och låt dem ligga och dra i vattnet tills de flyter upp. Flytta över dem till ett eldfast fat och strö 100 g parmesan över.

Krydda med peppar och lägg på 2 msk smör i små kulor. Gratinera i 200 grader varm ugn i 10 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!