Nakna ravioli
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 200gspenat
- 3msksmör
- 300gricotta
- 3stägg
- 2mskgräslök
- 200gparmesan
- salt
- peppar
- muskot
Så lagar du
Skölj och ansa spenaten, fräs den i 1 msk smör tills den sjunker ihop och låt den svalna på en skärbräda. Finhacka den med kniv.
Lägg spenaten i en bunke och blanda den med ricotta, äggulor, gräslök och 100 gram parmesan. Smaka av med salt, peppar och muskot.
Koka upp 2 l vatten. Gör små bullar och låt dem ligga och dra i vattnet tills de flyter upp. Flytta över dem till ett eldfast fat och strö 100 g parmesan över.
Krydda med peppar och lägg på 2 msk smör i små kulor. Gratinera i 200 grader varm ugn i 10 minuter.