Napoleonbakelser

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
10portioner
- 1sats(er)smördeg eller 3 plattor fryst smördeg
Fyllning:
- 2 1/2dlvaniljkräm (av pulver eller hemlagad)
- 1dlvispgrädde
- 1 1/2dläppelmos
Garnering:
- 2-3tskröd vinbärsgelé
- 1dlflorsocker
- 1mskvatten
Så lagar du
Gör smördegen enligt receptet. Kavla ut degen till en platta, 24x40 cm. Skär den på längden i 3 lika delar.
Eller tina de frysta smördegsplattorna lätt och kavla ut dem till 8x40 cm.
Lägg plattorna på vattensköljd plåt. Nagga och låt dem vila.
Grädda längderna ca 10 min. och låt dem kallna. Ugnstemp: 225°C, varmluft 200°C.
Gör vaniljkrämen. Låt den kallna och blanda den med vispad grädde.
Bred äppelmos på en av bottnarna. Lägg på nästa botten. Bred på vaniljkrämen. Täck med den översta bottnen. Lägg undersidan uppåt så går det lättare att breda på gelé och glasyr. Obs! Bred först på ett tunt lager smält gelé och sedan glasyr gjord av florsocker och vatten.
Skär längderna i lagom stora bitar. Servera gärna genast.