Napoleonbakelser

Napoleonbakelser

Publicerat:

Ingredienser

10portioner

  • 1sats(er)
    smördeg eller 3 plattor fryst smördeg

Fyllning:

  • 2 1/2dl
    vaniljkräm (av pulver eller hemlagad)
  • 1dl
    vispgrädde
  • 1 1/2dl
    äppelmos

Garnering:

  • 2-3tsk
    röd vinbärsgelé
  • 1dl
    florsocker
  • 1msk
    vatten

Så lagar du

Gör smördegen enligt receptet. Kavla ut degen till en platta, 24x40 cm. Skär den på längden i 3 lika delar.

Eller tina de frysta smördegsplattorna lätt och kavla ut dem till 8x40 cm.

Lägg plattorna på vattensköljd plåt. Nagga och låt dem vila.

Grädda längderna ca 10 min. och låt dem kallna. Ugnstemp: 225°C, varmluft 200°C.

Gör vaniljkrämen. Låt den kallna och blanda den med vispad grädde.

Bred äppelmos på en av bottnarna. Lägg på nästa botten. Bred på vaniljkrämen. Täck med den översta bottnen. Lägg undersidan uppåt så går det lättare att breda på gelé och glasyr. Obs! Bred först på ett tunt lager smält gelé och sedan glasyr gjord av florsocker och vatten.

Skär längderna i lagom stora bitar. Servera gärna genast.

Dela det här receptet med dina vänner!