Nässelbuljong med selleri

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 2msk
    hackad persilja
  • 1st
    citron
  • 2msk
    god olja
  • 1st
    lök
  • 1liter
    nässlor
  • 25g
    smör
  • 1-2dl
    majonnäs
  • malen kardemumma
  • 2dl
    rotselleri
  • salt och peppar

Så lagar du

Lägg ut fisken med insidan utåt, lägg på citronskal, persilja, salt, peppar och olja. Gör rullar som bakas i ugnen på 160 grader i cirka 12 minuter.

Skär sellerin i mindre bitar och koka, hacka den sedan fint. När den är kall blandas den med majonnäs, hackad persilja, kardemumma, salt och peppar. Lika mycket hackad palsternacka som majonnäs.

Hacka lök och stek i lite smör, tillsätt två liter vatten, salt och peppar och koka 5 minuter.

Förväll nässlorna, mixa dem sedan med lökbuljongen, smör, citronsaft, salt och peppar. Servera med sellerisåsen.

Dela det här receptet med dina vänner!