Nässelbuljong med selleri
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2mskhackad persilja
- 1stcitron
- 2mskgod olja
- 1stlök
- 1liternässlor
- 25gsmör
- 1-2dlmajonnäs
- malen kardemumma
- 2dlrotselleri
- salt och peppar
Så lagar du
Lägg ut fisken med insidan utåt, lägg på citronskal, persilja, salt, peppar och olja. Gör rullar som bakas i ugnen på 160 grader i cirka 12 minuter.
Skär sellerin i mindre bitar och koka, hacka den sedan fint. När den är kall blandas den med majonnäs, hackad persilja, kardemumma, salt och peppar. Lika mycket hackad palsternacka som majonnäs.
Hacka lök och stek i lite smör, tillsätt två liter vatten, salt och peppar och koka 5 minuter.
Förväll nässlorna, mixa dem sedan med lökbuljongen, smör, citronsaft, salt och peppar. Servera med sellerisåsen.