Nässelpesto med tagliatelle, rostad mandel och vitlök

Nässelpesto med tagliatelle, rostad mandel och vitlök

Ingredienser

4portioner

  • cirka 1liter
    nässlor
  • ¾dl
    solrosfrö
  • 1dl
    riven färsk parmesan
  • 1dl
    olivolja
  • salt
  • löktrav (alt ramslök)
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    röd chili (eller efter smak)
  • 1dl
    mandel
  • ¾dl
    kapris
  • ¾dl
    svarta oliver
  • 1st
    citron
  • cirka 400g
    tagliatelle

Till garnering

  • hackad bladpersilja
  • riven färsk parmesan

Så lagar du

1. Koka upp vatten och lägg i nässlorna i cirka 30 sekunder. Spola nässlorna kalla under rinnande vatten. Krama ur nässlorna och lägg i en mixer. Tillsätt solrosfrö, riven parmesan, olivolja, salt och löktrav efter smak. Mixa.

2. Koka pastan i väl saltat vatten tills pastan är al dente.

3. Under tiden, skala och hacka vitlök och strimla chili. Fräs i en kastrull eller stekpanna i cirka 2 msk olivolja tills vitlöken börjar få lite färg. Tillsätt mandel, rivet citronskal och fortsätt att steka tills vitlöken är gyllene. Tillsätt kapris, oliver och cirka ½ dl av pastavattnet.

4. Tillsätt den kokta pastan och cirka 4 msk nässelpesto.

5. Blanda väl och garnera med hackad bladpersilja och riven parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!