Nässelpesto med tagliatelle, rostad mandel och vitlök

Publicerat:
2013-05-15Ingredienser
4portioner
- cirka 1liternässlor
- ¾dlsolrosfrö
- 1dlriven färsk parmesan
- 1dlolivolja
- salt
- löktrav (alt ramslök)
- 3klyfta(or)vitlök
- 1ströd chili (eller efter smak)
- 1dlmandel
- ¾dlkapris
- ¾dlsvarta oliver
- 1stcitron
- cirka 400gtagliatelle
Till garnering
- hackad bladpersilja
- riven färsk parmesan
Så lagar du
1. Koka upp vatten och lägg i nässlorna i cirka 30 sekunder. Spola nässlorna kalla under rinnande vatten. Krama ur nässlorna och lägg i en mixer. Tillsätt solrosfrö, riven parmesan, olivolja, salt och löktrav efter smak. Mixa.
2. Koka pastan i väl saltat vatten tills pastan är al dente.
3. Under tiden, skala och hacka vitlök och strimla chili. Fräs i en kastrull eller stekpanna i cirka 2 msk olivolja tills vitlöken börjar få lite färg. Tillsätt mandel, rivet citronskal och fortsätt att steka tills vitlöken är gyllene. Tillsätt kapris, oliver och cirka ½ dl av pastavattnet.
4. Tillsätt den kokta pastan och cirka 4 msk nässelpesto.
5. Blanda väl och garnera med hackad bladpersilja och riven parmesan.