Nässelsoppa

bild på nässelsoppa

    Publicerat:

    Förberedelsetid:

    Tillagningstid:

    I maj är nässlorna som godast. Du kan nästan plocka dem med bara händer för de är så små att de knappt bränns. En mixad nässelsoppa blir otroligt grön och god och passar utmärkt till lunch. Det jobbigaste momentet med en nässelsoppa är att rensa nässlorna. Använd handskar och sax och klipp bort rötterna, som troligtvis kommit med. Då du sedan skakat bort alla småkryp har du en jättefin råvara att göra den godaste soppan på.

    Ingredienser

    4portioner

    • 2liter
      nyplockade och rensade nässlor
    • 1liter
      vatten
    • 1st
      gul lök
    • 1st
      potatis
    • lite olja
    • 1st
      buljongtärning
    • 2dl
      havregrädde eller annan grädde
    • salt och peppar
    • en skvätt vinäger

    Till servering:

    • popcorn

    Så lagar du

    1. Rensa och skölj nässlorna.
    2. Förväll nässlorna i rikligt med vatten. Släng vattnet eller använd det som gödsel i trädgården.
    3. Fräs tärnad potatis och hackad lök i en kastrull och tillsätt nässlorna efter en stund.
    4. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen.
    5. Koka tills potatisen är mjuk, ca 10 minuter.
    6. Mixa soppan slät.
    7. Häll i grädden och låt soppan koka upp igen.
    8. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
    9. Servera med en näve popcorn per portion.

    Dela det här receptet med dina vänner!