Naturell färskost

Naturell färskost

Publicerat:

Ingredienser

1portioner

  • 1 sats:
  • 1liter
    filmjölk
  • 2dl
    turkisk yoghurt eller gräddfil
  • 4krm
    salt

Förslag på smaksättningar

    Pepparost:

    • 1/2sats(er)
      naturell ost
    • 1,5tsk
      pepparmix

    Ört- och vitlöksost:

    • 1/2sats(er)
      naturell ost
    • 1-2klyfta(or)
      pressad vitlök
    • 2dl
      finhackade örter, t ex basilika eller persilja

    Valnötsost:

    • 1st
      1/2 sats naturell färskost
    • 50g
      hackade valnötter

    Så lagar du

    1. Värm upp filmjölken till 45°. Blanda ner yoghurten eller gräddfilen . Häll blandningen i kaffefilter eller i silduk. Låt rinna av ca 8 timmar i kylskåp.

    2. Salta och tillsätt eventuellt någon smaksättning. Forma ostar eller servera dem i skålar.

    Dela det här receptet med dina vänner!