Niklas müsli med honungsrostade nötter

Niklas müsli med honungsrostade nötter

Publicerat:

Tillagningstid:

God müsli till frukost eller mellanmål. Du kan givetvis använda de nötter, frukter och gryn du själv föredrar.

Ingredienser

Ca 2 liter

  • 2-3dl
    nötter
  • 2-3msk
    flytande honung
  • 4dl
    havregryn
  • 4dl
    rågflingor
  • 4dl
    dinkelflingor
  • 1dl
    torkade tranbär
  • 1dl
    sultanrussin
  • 1dl
    solrosfrön
  • 1dl
    linfrön
  • 1dl
    pumpafrön

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Strö havregryn, rågflingor och dinkelflingor på en ugnsplåt. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter. De är klara då de doftar ungefär som nypoppade popcorn.

3. Rosta nötterna tillsammans med honung på hög värme i en torr stekpanna tills honungen karamelliserats runt nötterna. Slå över nötterna på ett bakplåtspapper och bred ut dem så att de inte klumpar ihop. Grovhacka nötterna då de svalnat.

4. Blanda gryn, flingor, nötter, frukt och bär och häll i en lufttät burk. Förvara mörkt så håller sig müslin längre.

5. Servera gärna tillsammans med smaksatt yoghurt.

Dela det här receptet med dina vänner!