Niklas müsli med honungsrostade nötter

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
God müsli till frukost eller mellanmål. Du kan givetvis använda de nötter, frukter och gryn du själv föredrar.
Ingredienser
Ca 2 liter
- 2-3dlnötter
- 2-3mskflytande honung
- 4dlhavregryn
- 4dlrågflingor
- 4dldinkelflingor
- 1dltorkade tranbär
- 1dlsultanrussin
- 1dlsolrosfrön
- 1dllinfrön
- 1dlpumpafrön
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Strö havregryn, rågflingor och dinkelflingor på en ugnsplåt. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter. De är klara då de doftar ungefär som nypoppade popcorn.
3. Rosta nötterna tillsammans med honung på hög värme i en torr stekpanna tills honungen karamelliserats runt nötterna. Slå över nötterna på ett bakplåtspapper och bred ut dem så att de inte klumpar ihop. Grovhacka nötterna då de svalnat.
4. Blanda gryn, flingor, nötter, frukt och bär och häll i en lufttät burk. Förvara mörkt så håller sig müslin längre.
5. Servera gärna tillsammans med smaksatt yoghurt.