Niklas Waldorfsallad med granatäpple

Niklas Waldorfsallad med granatäpple

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    äggula
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 3-4 msk
    matolja
  • 1st
    grönt äpple
  • 1
    bunt stjälkselleri
  • 1st
    granatäpple
  • 1dl
    valnötter
  • 2msk
    russin
  • 0,5
    huvud sallat, t ex frisé- eller romansallat

Så lagar du

Börja med att göra dressingen i en skål. Vispa ihop äggula, dijonsenap, vinäger, salt och peppar.

Blanda i matoljan, lite i taget. Använd inte olivolja.

Gröp ur granatäpplet, skiva sellerin och tärna äpplet. Blanda ner i dressingen. Toppa med valnötterna och russinen. Vänd ner sallaten precis innan servering så att den inte sjunker ihop. Servera till bruschettan.

Dela det här receptet med dina vänner!