No-bake cheesecake

Publicerat:
2014-10-10Tillagningstid:
Ingredienser
12portioner
Botten
- 70gsmör
- 150gdigestivekex
- 1tskmalen kanel
Fyllning
- 1 ½dlvispgrädde
- 400gfärskost, naturell
- 1 ½dlströsocker
- 1krmvaniljpulver
Hallonsås
- 500gfrysta hallon
- 1dlströsocker
- 2mskvatten
Så lagar du
1. Klä en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med plastfilm. Smält smöret i en kastrull, låt svalna. Mixa kexen fint. Blanda ner smöret och kanelen med smulorna. Tryck ut i formen, ställ in i kyl och låt stelna.
2. Vispa grädden mellanhård. Vispa färskost tillsammans med socker och vaniljpulver till en fluffig konsistens. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i färskostsmeten. Häll ner smeten i formen och låt stelna i kylen.
Hallonsås
Koka ihop hallon och socker till en kompott. Låt kompotten svalna.
Tips
Vill du ha en vanilj- och chokladcheesecake? Tillsätt 40 g kakao i halva smeten och varva de 2 smeterna i formen.
Har du små formar hemma kan du fördela allt i dessa och göra individuella portionsformar.