No-bake cheesecake

No-bake cheesecake

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingen ugn? Perfekt! Då kan du passa på att göra den här goda cheesecaken som också smakar ljuvligt.

Ingredienser

12portioner

Botten

  • 70g
    smör
  • 150g
    digestivekex
  • 1tsk
    malen kanel

Fyllning

  • 1 ½dl
    vispgrädde
  • 400g
    färskost, naturell
  • 1 ½dl
    strösocker
  • 1krm
    vaniljpulver

Hallonsås

  • 500g
    frysta hallon
  • 1dl
    strösocker
  • 2msk
    vatten

Så lagar du

1. Klä en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med plastfilm. Smält smöret i en kastrull, låt svalna. Mixa kexen fint. Blanda ner smöret och kanelen med smulorna. Tryck ut i formen, ställ in i kyl och låt stelna.

2. Vispa grädden mellanhård. Vispa färskost tillsammans med socker och vaniljpulver till en fluffig konsistens. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i färskostsmeten. Häll ner smeten i formen och låt stelna i kylen.

Hallonsås
Koka ihop hallon och socker till en kompott. Låt kompotten svalna.

Tips

Vill du ha en vanilj- och chokladcheesecake? Tillsätt 40 g kakao i halva smeten och varva de 2 smeterna i formen.

Har du små formar hemma kan du fördela allt i dessa och göra individuella portionsformar.

Dela det här receptet med dina vänner!