Nöt- och kolapaj

Publicerat:
2017-03-17Tillagningstid:
En härligt rik paj med massor av smak, som räcker till många.
Ingredienser
8 - 10portioner
Pajdeg
- 3dlvetemjöl
- 1mskströsocker
- 125gsmör
- 1stäggula
Fyllning
- 1dlströsocker
- 1dlljus sirap
- 1dlvispgrädde
- ½tsksalt
- 200gblandade nötter
Till servering
- 2dlvispgrädde eller vaniljglass
Så lagar du
1. Mixa samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå i kylskåpet ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga botten och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, 10 minuter.
3. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull och låt koka kraftigt i 5 minuter. Grovhacka nötter och mandlar och fördela över det förgräddade pajskalet. Häll över kolasåsen.
4. Grädda pajen i 20 minuter i 175 grader. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.