Hemgjorda snickers

Publicerat:
2016-04-22Tillagningstid:
Energibar med jordnötssmör och mandlar som doppas i mörk choklad och får en extra twist av en nypa havssalt.
Ingredienser
Botten
- 1dlmandlar (100 g)
- ½dljordnötssmör (osötat eller hemmagjort)
- 1 ½mskhonung (20 g)
- ½tskvaniljpulver
- en nypa havssalt
Fyllning
- 10stfärska dadlar, urkärnade (100 g)
- 1mskkokosfett (20 g)
- ½tskvaniljpulver
- en nypa havssalt
- 100gjordnötter
- 100gmörk choklad till doppning
- 20gkakaosmör till doppning
Så lagar du
Receptet räcker till 5 stora bars.
Botten
1. Kör mandlarna till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt jordnötssmör, vanilj, honung och salt och kör till en jämn smet.
2. Fördela smeten jämnt i en form med löstagbar botten och som även är klädd med bakplåtspapper. Låt botten stelna i kylen.
Fyllning
3. Mixa dadlar, kokosfett, vanilj och salt till en slät smet. Hacka jordnötterna och vänd ner dem i fyllningen.
4. Ta fram botten och bred ut fyllningen över den. Ställ i kylen och låt stelna en timme.
5. Skär kakan i jämna bars (bitar). Smält choklad och kakaosmör och doppa bitarna. Låt sedan chokladen stelna. Tips: Kakaosmöret används för att tunna ut chokladen, i nödfall kan man ta matolja.