Nötcrème (hasselnötskräm)

hasselnötskräm

Publicerat:

Tillagningstid:

Hemmagjord nötkräm är minst lika god som färdigköpt, och gör du den själv vet du exakt vad den innehåller.

Ingredienser

  • 250g
    hasselnötter
  • 150g
    choklad
  • 1tsk
    vaniljpulver
  • 1nypa(or)
    havssalt
  • honung, valfritt efter egen smak

Så lagar du

1. Rosta nötterna gyllene i ugnen på 200 grader, det brukar ta 10-12 minuter. Skalen ska börja spricka.

2. Gnid bort skalen i en handduk medans nötterna är varma.

3. Smält 150 g choklad (micro eller vattenbad). Låt svalna något. I det här exemplet används 1/3 mjölkchoklad och 2/3 mörk, 70% kakaohalt.

4. Mixa nötterna till nötsmör i matberedare. Det blir ett smör efter ett par minuter.

5. Mixa eller rör i choklad, salt och vanilj. Ha i honung om du vill. Klart!

Se fler bilder på när Susanne gör hasselnötskrämen i hennes blogg: Susannes skafferi.

Dela det här receptet med dina vänner!