Nötcrème (hasselnötskräm)

Publicerat:
2015-10-02Tillagningstid:
Hemmagjord nötkräm är minst lika god som färdigköpt, och gör du den själv vet du exakt vad den innehåller.
Ingredienser
- 250ghasselnötter
- 150gchoklad
- 1tskvaniljpulver
- 1nypa(or)havssalt
- honung, valfritt efter egen smak
Så lagar du
1. Rosta nötterna gyllene i ugnen på 200 grader, det brukar ta 10-12 minuter. Skalen ska börja spricka.
2. Gnid bort skalen i en handduk medans nötterna är varma.
3. Smält 150 g choklad (micro eller vattenbad). Låt svalna något. I det här exemplet används 1/3 mjölkchoklad och 2/3 mörk, 70% kakaohalt.
4. Mixa nötterna till nötsmör i matberedare. Det blir ett smör efter ett par minuter.
5. Mixa eller rör i choklad, salt och vanilj. Ha i honung om du vill. Klart!
Se fler bilder på när Susanne gör hasselnötskrämen i hennes blogg: Susannes skafferi.