Ingredienser
4portioner
- 2klyfta(or)vitlök
- 4salladslökar
- 8-12råa ekologiska scampistjärtar
- 1morot
- 2cm färsk ingefära
- 1tskkorianderfrö
- några droppar fisksås
- 2mskljus soja
- 1mskrisvinäger
- 1citrongräs
- 2mskflytande grönsaksbuljong
- 2små pak choy (bok choy)
- 1paketglasnudlar
- 0,5dlfärsk koriander
- olivolja till stekning
Så lagar du
Skiva löken, skala och skär moroten i slantar och strimla pak choy i centimetertjocka skivor rakt över. Fräs lök och vitlök i lite olivolja i en djup panna eller kastrull. Tillsätt morot och korianderfrö. Riv ingefära på ett rivjärn och krama saften ner i kastrullen. Slå på vatten så det täcker grönsakerna och smaksätt med fisksås, soja, citrongräs, risvinäger och buljong. Skär citrongräset i bitar och bulta på dem för att de ska släppa ifrån sig mer smak.
Lägg ner scampin och låt sjuda i 2-5 minuter. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på paketet medan scampin och grönsakerna sjuder. Lägg i bok choy, nudlar och färsk koriander precis före servering.
Pris 98,70 kr (2006)
Kommentar: Odlingen av scampi är en omdiskuterad fråga och miljömärkningen är ifrågasatt. Du kan använda havskräftor eller vanliga räkor istället för scampi.