Nudelsoppa med räkor och koriander

Nudelsoppa med räkor och koriander

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 4
    salladslökar
  • 8-12
    råa ekologiska scampistjärtar
  • 1
    morot
  • 2
    cm färsk ingefära
  • 1tsk
    korianderfrö
  • några droppar fisksås
  • 2msk
    ljus soja
  • 1msk
    risvinäger
  • 1
    citrongräs
  • 2msk
    flytande grönsaksbuljong
  • 2
    små pak choy (bok choy)
  • 1paket
    glasnudlar
  • 0,5dl
    färsk koriander
  • olivolja till stekning

Så lagar du

Skiva löken, skala och skär moroten i slantar och strimla pak choy i centimetertjocka skivor rakt över. Fräs lök och vitlök i lite olivolja i en djup panna eller kastrull. Tillsätt morot och korianderfrö. Riv ingefära på ett rivjärn och krama saften ner i kastrullen. Slå på vatten så det täcker grönsakerna och smaksätt med fisksås, soja, citrongräs, risvinäger och buljong. Skär citrongräset i bitar och bulta på dem för att de ska släppa ifrån sig mer smak.

Lägg ner scampin och låt sjuda i 2-5 minuter. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på paketet medan scampin och grönsakerna sjuder. Lägg i bok choy, nudlar och färsk koriander precis före servering.

Pris 98,70 kr (2006)

Kommentar: Odlingen av scampi är en omdiskuterad fråga och miljömärkningen är ifrågasatt. Du kan använda havskräftor eller vanliga räkor istället för scampi.

Dela det här receptet med dina vänner!