Nyårsmeny förrätt: Skaldjur, rom, äpple & citron

Nyårsmeny förrätt: Skaldjur, rom, äpple & citron.

Ingredienser

4portioner

  • 1 st kokt hummer, gärna svensk
  • 4 st kokta havskräftor
  • 4 st pilgrimmsmusslor
  • 12 st räkor
  • ev. blåmusslor el. sandmusslor
  • 4 msk löjrom
  • 1 st äpple, syrligt
  • 1 st liten gurka
  • 2 st plommontomater
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • ½ st citron, rivet skal
  • 2 msk färsk äppeljuice
  • fruktig olivolja
  • citronsaft

Så lagar du

Skala de kokta skaldjuren (frys in skalen och spar till buljongkok).

Salta och peppra pilgrimmsmusslorna, halstra pilgrimmsmusslorna i olivolja ca 30 sek. på varje sida i varm panna.

Koka ev. de rensade musslorna i vitt vin och lök tills de öppnar sig.

Skala och kärna ur äpple och gurka, skär i små tärningar.

Skala och kärna ur tomaterna, skär i små tärningar.

Skär gräslöken tunt, plocka dillen i små kvistar.

Gör en dressing med rivet citronskal, juice, olivolja och lite citronsaft.

Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Vänd ner grönsakerna.

Fördela skaldjuren på 4 tallrikar, skeda över dressingen.

Servera med varma små kuvertbröd.

Dela det här receptet med dina vänner!