Nybakat filmjölksbröd

Publicerat:
2020-03-30Tillagningstid:
Tänk er det här nybakade, saftiga brödet med lite smör till en kopp kaffe eller te till fikat eller frulle.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 4dlvetemjöl
- 4dlrågsikt eller grahamsmjöl
- 3dlhavregryn
- linfrön
- 1mskbikarbonat
- 1tsksalt
- 5dlfilmjölk
- 1dlsirap, mörk
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en avlång brödform ca 1,5 liter.
3. Blanda samtliga torra ingredienser. Rör ner filmjölk och sirap. Häll smeten i formen, strö på lite havregryn eller pumpakärnor.
4. Grädda på nedersta falsen 1 timme. Håll koll mot slutet av gräddningen och täck över med folie om det börjar bli för mörkt. Låt det stå ett par minuter i formen innan du lägger upp det på galler för att svalna. Om du hinner!