Nykokt purjolök med soja, brynt smör och gräddfil

Nykokt purjolök med soja, brynt smör och gräddfil

Publicerat:

Tillagningstid:

Elegant vegetarisk förrätt med rika smaker.

Ingredienser

  • 3st
    purjolökar
  • 50g
    smör
  • 2msk
    japansk soja, ekologisk
  • ½dl
    riven pepparrot
  • 2dl
    gräddfil
  • 1msk
    sesamfrö
  • gräslök

Så lagar du

1. Skär purjolök i grova skivor. Koka i lättsaltat vatten tills mjuk men ända spänstig. Kyl i kallt vatten(eller servera direkt beroende på vilket sammanhang).

2. Bryn smöret under vispning. Låt svalna och smaksätt med soja.

3. Servera purjolök på gräddfil med smöret, riven pepparrot, rostade sesamfrö och ev. finskuren purjolöksblast eller gräslök.

Dela det här receptet med dina vänner!