Ingredienser
4portioner
Nyponsoppa
- 5dlnyponskal
- 1,5literkallt vatten
- ½vaniljstång
- 3mskflytande honung
Mandelbiskvier
- 100gmandelmassa
- 50gströsocker
- 25gäggvita
Kardemummayoghurt
- 1 ½dlturkisk yoghurt
- 1krmmald kardemumma
- 2mskbrunt farin socker
Så lagar du
Nyponsoppa
1. Rensa, skölj och blötlägg nyponskalen i 1,5 l vatten, låt ligga i ca 4 timmar.
2. Mixa vaniljstången med nyponskalen i en mixer till en slät massa, späd ev med mera vatten.
3. Koka upp nyponmassan med honungen.
4. Sila soppan genom en finmaskig sil.
Mandelbiskvier
1. Sätt ugnen på 170 grader grader.
2. Blanda strösocker och mandelmassa. Tillsätt äggvitan och blanda till en slät massa.
3. Lägg små klickar med en tesked eller spritsa på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på 170 grader i cirka 6-8 minuter.
Kardemummayoghurt
Vispa ihop alla ingredienser.
Upplägg
Servera nyponsoppan varm eller kall i en djuptallrik, lägg i en klick kardemummayoghurt samt några mandelbiskvier.