Nyponsoppa med mandelbiskvier & kardemummayoghurt

Nyponsoppa med mandelbiskvier & kardemummayoghurt

Ingredienser

4portioner

Nyponsoppa

  • 5dl
    nyponskal
  • 1,5liter
    kallt vatten
  • ½
    vaniljstång
  • 3msk
    flytande honung

Mandelbiskvier

  • 100g
    mandelmassa
  • 50g
    strösocker
  • 25g
    äggvita

Kardemummayoghurt

  • 1 ½dl
    turkisk yoghurt
  • 1krm
    mald kardemumma
  • 2msk
    brunt farin socker

Så lagar du

Nyponsoppa

1. Rensa, skölj och blötlägg nyponskalen i 1,5 l vatten, låt ligga i ca 4 timmar.

2. Mixa vaniljstången med nyponskalen i en mixer till en slät massa, späd ev med mera vatten.

3. Koka upp nyponmassan med honungen.

4. Sila soppan genom en finmaskig sil.

Mandelbiskvier

1. Sätt ugnen på 170 grader grader.

2. Blanda strösocker och mandelmassa. Tillsätt äggvitan och blanda till en slät massa.

3. Lägg små klickar med en tesked eller spritsa på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på 170 grader i cirka 6-8 minuter.

Kardemummayoghurt

Vispa ihop alla ingredienser.

Upplägg

Servera nyponsoppan varm eller kall i en djuptallrik, lägg i en klick kardemummayoghurt samt några mandelbiskvier.

Dela det här receptet med dina vänner!