Nystekt grönkål med vitlök, räkor och citron

Publicerat:
2016-12-05Tillagningstid:
Julens grönsak nummer ett – grönkålen – serveras med fördel som en fräsch förrätt.
Ingredienser
4portioner
- 1knippa(or)grönkål, plockad
- 2klyfta(or)vitlök
- 1stscharlottenlök
- 1stcitron
- 4skiva(or)levainbröd, rivet i bitar
- 150gskalade räkor
- piri piri
- olivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Finhacka lök och smält försiktigt i kastrull med lite olivolja. Tillsätt finhackad vitlök.
2. Råstek grönkål i varm panna med lite olivolja, smör och salt. Tillsätt löken och vänd runt ett par varv. Tillsätt bröd, räkor och citronjuice.
3. Smaka av med salt, piri piri och svartpeppar. Serveras direkt.
Tips: Det går att byta ut brödet mot pasta för en matigare upplevelse.