Ogräs med bakade ägg och svampbuljong

Publicerat:
2017-06-01Ingredienser
- kirskål, löktarv eller annat ätbart ogräs
Svampbuljong
- 1kgskogschampinjon
- torkad svamp från förra året
- salt
- svartpeppar
- honung
- ättika
Bakade ägg
- 4stägg
- 1dlättika
- 1dlsocker
- 2dlvatten
Så lagar du
1. Skär svampen i bitar och lägg i en kastrull, fyll på med vatten. Tillsätt den torkade svampen. Koka upp och låt sedan sjuda till att önskad mustighet. Smaka av med honung och ättika.
2. Häll av vattnet. Mixa svampen till en puré, smaka av med salt och peppar.
3. Baka äggen i en cirkulator på 64 grader i en timme (alternativt pochera äggen istället).
4. Koka en ättikslag på ättika, socker och vatten. Låt svalna. När ättikslagen är kall, knäck äggen i lagen och låt dem dra i sex timmar.
5. Rensa och tvätta ogräset.
6. Vid servering: Klicka en matsked av purén i en djup tallrik. Plocka upp ett ägg ur lagen och lägg på svamppurén. Spraya lite ättika på ogrässalladen. Toppa med salladen ovanpå ägget. Servera med svampbuljongen.