Ogrässallad med nudlar och kyckling

Publicerat:
2020-07-01Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Sallad
- 200gsobanudlar
- 1mskrapsolja
- 4dlblandade vilda blad (tex. kirskål, våtarv, gatkamomill, svinmålla och rölleka)
- 2stgrillade kycklingbröst
Dressing
- 2mskjapansk soja
- 2mskrisvinäger
- ½krmströsocker
- ½krmsalt
- 1stgrön chili, finhackad
- 1mskvitlök, finhackad
- 1stsalladslök, finhackad
- 1mskrostade sesamfrön
Så lagar du
1. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet, kyl dem omedelbart i kallt vatten, sila av vattnet och blanda nudlarna med matoljan så de inte klibbar ihop.
2. Blanda en dressing av soja, vinäger, socker och salt tills sockret och saltet löst sig. Tillsätt finhackad grön chili, vitlök, salladslök och sesamfrön.
3. Plocka ned den grillade kycklingen i mindre trådar och blanda den med dressingen.
4. Skölj och slunga dina vilda blad så de blir rena och spänstiga.
5. Montera nudlarna i djup tallrik och toppa med den marinerade kycklingen de vilda bladen och några små klickar nässelmajonnäs.
Obs 1! Om du vill laga salladen på gröna blad du kan köpa i butik, välj då blad och kryddor med mycket smak.
Obs 2! Viktigt att servera denna rätt väl kyld, gärna med några isbitar så att rätten håller sig kall.