Okonomiyaki – Hiroshima style

Publicerat:
2020-04-07Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Smet
- 3dlvetemjöl
- 2mskmirin
- ca 1dlvatten
Fyllning
- solrosolja till stekning
- 4mskbonito flakes, finns i asiatiska butiker
- 4stsalladslök, strimlad
- ½huvud spetskål eller späd vitkål, strimlad
- 1literböngroddar, färska
- 200gvetenudlar, kokta enligt anvisningar på paket
- 8-12skiva(or)tunna färskt fläsk, valfritt och kan bytas ut mot räkor eller svamp
- 4ägg
- 4mskokonomiakisås, finns i asiatiska butiker
- 4msksjögräs i flingor, torkat
- 4mskstrimlad inlagd ingefära, finns i asiatiska butiker
- 1-2dlmajonnäs, gärna japansk majonnäs för att få en helt autentisk smak
Så lagar du
Smet
1. Vispa samman alla ingredienser till en jämn smet. Smeten skall ha texturen av tjock färg.
Fyllning
1. Det behöver två stekpannor för att göra denna rätt. Det skall vara medelhög värme på båda.
2. Börja med lite olja i den ena stekpannan. Häll ut ca 1 dl av smeten och forma till en pannkaka ca 20 cm i diameter.
3. Toppa pannkakan med bonito-flakes, salladslök, strimlad vitkål, böngroddar, nudlar och slutligen skivat fläsk, eller räkor eller svamp. Efter ca tre minuters stekning, vänd på pannkakan så att fläsket hamnar underst. Stek i ca fem minuter.
4. Pensla den andra stekpannan med lite olja. Knäck ett ägg i den och smeta ut ägget till en lika stor ”pannkaka” som i den andra pannan.
5. Lyft över innehållet från den första stekpannan och lägg det ovanpå ägget.
6. Snygga till kanterna och vänd sedan upp din Okonomiaki på en tallrik så att ägget hamnar överst.
7. Skär upp i tårtbitar. Toppa med Okonomiakisås, sjögräs, strimlad ingefära och majonnäs.
Servera direkt.