Okonomiyaki med aubergine

Publicerat:
2016-04-15Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 150gvitkål
- 2dlljummet vatten
- ½tärning(ar)grönsaks- eller kycklingbuljong
- 2dlvetemjöl
- 2stägg
- 2mskmatolja
- salt & svartpeppar
Med aubergine som fyllning:
- 1aubergine
- ½tsksalt för urvattning av auberginen
- 3-4mskolivolja
Med svampfyllning:
- 150gsvamp
- 1-2msksmör
- salt eller soja
Okonomiyakisås
- ½dlworcestersås
- ½dlketchup
- ¾dlgult senapspulver
- 2mskvatten
Tillbehör
- 2mskmjölk
- ½dlmajonnäs
Så lagar du
Fyllning till plättarna kan gärna varieras mellan svamp, vitkål eller aubergine.
1. Skär aubergine i tärningar. Lägg dem i ett durkslag och strö över salt. Låt stå och vattna ur i cirka 30 minuter.
2. Borsta av saltet och torka med hushållspapper. Stek aubergine i olja tills den mjuknat. (Vid användning av svampfyllning: Ansa svampen, skär i mindre bitar och stek i smör. Smaka av med salt eller lite soja.)
3. Blanda ihop ingredienserna till okonomiyakisåsen och blanda majonnäsen med mjölken.
4. Skär kålen så tunt du kan och lägg åt sidan.
5. Häll vatten i en bunke och smula ner buljongen. Vispa så att buljongen löser upp sig. Vispa ner mjölet i bunken.
6. Knäck ett ägg i taget i bunken och vispa ihop till en slät smet. Lägg till sist i den strimlade vitkålen, auberginen, svampen eller annan fyllning. Smaka av med salt och peppar.
7. Värm upp en plättpanna. Häll lite olja i varje rundel. Klicka i lite smet i varje rundel och stek ungefär 5 minuter eller tills de fått gyllenbrun färg. Vänd och stek lika länge på andra sidan.
8. Pensla plättarna med okonomiyakisås. Ringla över majonnäs eller häll den i en plastpåse, klipp av ett litet hörn och spritsa i ett rutigt mönster. Servera med edamamebönor och sallad med matsuhisadressing.